Thursday, July 19, 2018

Important Days PSC Repeated Questions and Answers | Kerala PSC



Important Days PSC Repeated Questions and Answers | Kerala PSC | Important Days | PSC Questions and Answers | KPSC Important Days Questions and Answers Download 2018 | Kerala PSC Questions and Answers Download | Questions and Answers | KPSC Questions Important Days

1. World Leprocy Eradication Day:
(a) January 26 
(b) January 30
(c) January 31 
(d) February 28

2. World TB Day:
(a)March 24 
(b) March 26
(c) March 27 
(d) March 15

3. World Haemophilia Day:
(a) April 27 
(b) April 7
(c) April 17 
(d)April 18

4. World Health Day:
(a)April 17 
(b) April 18
(c) April 5 
(d)April 7

5. The day observed on the first Tuesday of May::
(a) World Asthma Day 
(b)World Diabetes Day
(c) World Haemophilia Day 
(d) World AIDS Day

6. World Hyper tension Day:
(a) May 17 
(b) May 18
(c) May 31 
(d) May 8

7. World Day of the Deaf:
(a) September 5 
(b) September 26
(c) September 27 
(d) September 22

8. Rose Day (Welfare of Cancer patients) is observed on:
(a) September 26 
(b) October 2
2
(c) September 22 
(d) November 14

9. World Diabetes Day:
(a) November 14 
(b) November 27
(c) November 17 
(d) December 1

10. World Epilepsy day:
(a) November 9 
(b) November 14
(c) November 27 
(d) November 17

11. World AIDS Day is observed on:
(a) December 10 
(b) December 1
(c) December 20 
(d) December 3

12. International Day for Biological Diversity:
(a) May 22 
(b) December 10
(c) March 3 
(d) March 25

13. World Disabled Day:
(a) March 25 
(b) December 3
(c) March 10 
(d) March 28

14. World Blood Donor Day:
(a) June 5 
(b) June 10
(c) June 16 
(d) June 14

15. International Day for the Elederly:
(a)October 1 
(b) October 3
(c) December 3 
(d) December 1

16. The last Sunday of September is observed as the World..... Day:
(a) Heart 
(b) Lungs
(c) Kidney 
(d) Brain

17. World Mosquito Day is observed on:
(a)August 17 
(b) August 20
(c) June 26 
(d) October 1

18. World Voluntary Blood Donation Day:
(a) September 26 
(b) October 2
(c) October 1 
(d) November 14

19. Alzhiemer’s Day is observed on:
(a) September 26 
(b) September 5
(c) September 11 
(d) September 21

20. World Autism Awareness Day:
(a) April 1 
(b) April 2
(c) April 10 
(d) April 15

21. The second Thursday of March is observed as:
(a) World Kidney Day 
(b) World Heart Day 
(c) World Sight Day 
(d) World day of Deaf

22. The second Thursday in October is observed as:
(a)World Kidney Day 
(b) World Heart Day 
(c) World Sight Day 
(d) World Disabled Day

23. World Cancer Day:
(a)January 4 
(b) February 4
(c) March 18 
(d) April 18

24. World Hepatitis Day:
(a)April 2 
(b) March 10
(c) February 4 
(d) May 19

25. September 28 is observed as World ......... Day:
(a)Rabies 
(b) Autism
(c) Tuberculosis 
(d) AIDS


Answers Key
1 (b) 2(a) 3 (c) 4 (d) 5(a) 6(a) 7(b) 8(c) 9(a) 10(d) 11(b) 12(a)13(b) 14(d) 15(a) 16(a) 17(b) 18(c) 19(d) 20(b) 21(a) 22(c) 23(b)24(d) 25(a)

No comments:

Post a Comment